EIF må ha leder, hvis ikke må hele idrettsforeningen legges ned

Postet av Enebakk Idrettsforening den 19. Feb 2019Hvis ikke ny leder kommer på plass på EIF sitt Årsmøte 12. mars så står hele bygda i stor fare for å miste et idrettslig tilbud til barn, unge og voksne innen ganske kort tid. Dette er den brutale sannheten.

Undertegnede stiller ikke til gjenvalg, da jeg nå har vært leder EIF i 4 år. Tiden er inne for å sende stafettpinnen til en ny og engasjert leder.

EIF sine grupper - EIF Fotball, EIF Håndball, EIF Idrettsskolen, EIF Taekwondo, EIF Turbofjøla og EIF Turn - har ikke lov å drive idrettslig aktivitet uten at Enebakk Idrettsforening har en leder på plass.

Dette er en alvorlig konsekvens og jeg vil understreke at det er mange frivillige som gjør en kjempe innsats for EIF på gruppenivå, men dette har dessverre null verdi når denne frivillige innsatsen på gruppenivå må stoppes fordi det mangler kun én person – Leder EIF.

EIF har per i dag ca. 600 barn og unge under 20 år som driver en eller annen form for idrett. Hva skal de finne på hvis idrettsforeningen blir lagt ned?

Ledervervet blir det du gjør det til 
Engasjementet tar deg på en god måte, og du føler at du gjør noe nyttig for lokalsamfunnet. En av de gode tingene med å være leder, er at du ikke står alene. EIF har et Hovedstyre som består av 11 personer, deriblant gruppelederne fra alle EIF sine grupper. Dette innebærer at leder kan delegere bort forskjellige oppgaver, og da slipper man å sitte med alle oppgavene selv.

Det er møter i hovedstyret i EIF, i idrettsrådet, med kommunen og samarbeidspartnere. En blir engasjert i det en gjør, men hvor engasjert er altså opp til hver enkelt å avgjøre. 

Ikke vent med å ta kontaktEnebakk Idrettsforening ikke bare ønsker og trenger ditt engasjement, men hele eksistensgrunnlaget til EIF er avhengig av at en engasjert person påtar seg ledervervet i EIF.

Ta kontakt med meg eller leder av EIF Valgkomité, Gitte Krosvik Pettersen, mob. 40 87 12 52 eller
 e-post: 
gitte.krosvik@gmail.com

Jeg har vært i kontakt med juridisk i Norges Idrettsforbund da jeg er svært bekymret for EIF sin fremtid.

Hvis noen lurer så er veien til nedleggelse av all idrettslig aktivitet i Enebakk Idrettsforening (formelt sett) slik:

  • Det blir ikke valgt leder på EIF sitt Årsmøte 12. mars 2019
  • Det må kalles inn til Ekstraordinært Årsmøte 14 dager etter det ordinære Årsmøtet, agenda for møtet er valg av leder
  • Det blir ikke valgt leder på Ekstraordinært Årsmøte
  • Akershus Idrettskrets blir skriftlig informert om dette og prosessen med nedleggelse igangsettes, hvor første steg blir at EIF vil miste sitt medlemskap i Norges Idrettsforbund => barneforsikringen opphører, noe som betyr at det er uforsvarlig å opprettholde idrettslig aktivitet. I tillegg får ingen lag være med å spille fotball-/håndballkamper i serien og mye mer.


Med sportslig hilsen


 Ann-Kristin Hoelstad-Hansen
 Avtroppende leder Enebakk Idrettsforening
 
mob.: 92 41 53 63
 e-post: leder@enebakkif.no


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline